HSFN & wat wij doen

Over HSFN

HSFN is dé landelijke studentenvereniging voor Hindoe studenten!

Wij zijn opgericht in 2002 met als doel de belangen van Hindoe studenten te behartigen. ‘Hindoe’ is een universeel begrip, dus een ieder met affiniteit tot de Hindoe levenswijze, cultuur en filosofie is van harte welkom bij ons! HSFN organiseert gezellige en leerzame activiteiten op basis van drie pijlers:

  1. Studie & Carrière
  2. Dharma & Cultuur
  3. Fun & Entertainment 

Daarnaast vertegenwoordigt HSFN haar leden op nationaal en internationaal niveau bij onderwijsinstellingen en internationale fora.

Meer informatie over onze vereniging vind je ook op onze verenigingspagina.

Hoofdbestuur 2020-2021

Soedhier Bansidhar

Soedhier Bansidhar

Voorzitter
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Soedhier Bansidhar en ik ben 23 jaar. Ik ben een MSc Strategy & Organization student aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In de
afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier verschillende HSFN evenementen bijgewoond.

Ook heb ik korte tijd als algemeen bestuurslid binnen regiobestuur Rotterdam mogen
meedraaien en dit heeft mij geïnspireerd om een nog actievere rol in te nemen binnen de
vereniging. Daarnaast wil ik mij vanuit het streven om de Hindoe filosofie en cultuur verder te verspreiden graag inzetten als voorzitter van de vereniging. Als voormalig voorzitter van de Rotterdamse jongerenadviesraad Young010 heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op
vaardigheden zoals leiderschapskwaliteiten en het samenwerken met een team. Ik wil graag de opgedane kennis en ervaring toepassen en ik kijk er enorm naar uit om als voorzitter in het komende bestuursjaar een waardevolle bijdrage te leveren aan HSFN!

Dharini Lachman

Dharini Lachman

Algemeen Secretaris
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Dharini Lachman en ik ben een 23-jarige studente Psychologie aan de Universiteit Leiden. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met Indiase klassieke dans en geniet ik van films en muziek. Het afgelopen collegejaar heb ik binnen regiobestuur Rotterdam met veel plezier een bijdrage mogen leveren aan de groei van HSFN. Mijn motivatie is hierdoor alleen maar sterker geworden. Mijn ambitie is dan ook om het aankomend collegejaar, in de functie van Algemeen Secretaris, een grotere zichtbaarheid van HSFN te realiseren, de eenheid onder hindoe jongeren te vergroten en hen bewuster te maken van onze mooie Hindoe Dharma. 

Kishan Bhikhie

Kishan Bhikhie

Penningmeester
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Kishan Bhikhie en ik ben 26 jaar oud. Dit collegejaar begin ik aan de master Accounting & Control aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast ben ik werkzaam als Financial Auditor bij een accountancykantoor. Waar ik normaliter
jaarverslagen controleer, is het nu aan mij de taak om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten en onder andere het jaarverslag zelf op te stellen. Ik ben al een aantal jaren lid van HSFN en in die jaren heb ik veel mooie ervaringen opgedaan, meer geleerd over de Hindoe Dharma, een heleboel medestudenten leren kennen op diverse activiteiten en heel veel gelachen! HSFN is mijn inziens dé studentenvereniging voor studenten die affiniteit hebben met -of openstaan voor- het hindoeïsme en zichzelf willen ontplooien. Het mooie aan deze organisatie vind ik dat de Hindoe Dharma daarin centraal staat en dit ook terug te zien is in de normen en waarden. Dit alles met het doel om de eenheid binnen de Hindoe samaaj te vergroten en de Hindoe Dharma in stand te houden. HSFN is de afgelopen jaren flink gegroeid en ik zal mijn best doen om dat samen met alle leden voort te zetten in de functie van penningmeester.

Ravish Gangapersad

Ravish Gangapersad

Commissaris Activiteiten
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Ravish Gangapersad, ik ben 22 jaar oud en ik studeer de master Applied Mathematics aan de Technische Universiteit Delft. Het afgelopen collegejaar ben ik actief geweest als penningmeester van regiobestuur Rotterdam. Dit jaar zou ik graag mijn bijdrage willen leveren door deel te uit te maken van het hoofdbestuur van HSFN. Door de functie van Commissaris Activiteiten te vervullen wil ik ervoor zorgen dat wij nog leukere en leerzame activiteiten organiseren en op deze manier de Ekta onder de Hindoe studenten kunnen vergroten. Ik hoop middels deze functie mijn bijdrage te leveren, zodat wij deze prachtige organisatie nog groter kunnen maken.

Darshan Sewbaransingh

Darshan Sewbaransingh

Commissaris Acquisitie
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Darshan Sewbaransingh, ik ben 18 jaar oud en ik studeer
momenteel Entrepreneurship aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik ben gepassioneerd
over filosofie en ondernemen en ik houd me hier dagelijks mee bezig. Het doel dat ik met
HSFN wil bereiken is om Hindoe studenten met elkaar te verbinden en om onze Dharma en cultuur in stand te houden. De functie Commissaris Acquisitie zal ik met veel inzet en plezier bekleden.

Sharon Gogar

Sharon Gogar

Commissaris PR
E-mail:

Namaskar! Mijn naam is Sharon Gogar en ik ben 26 jaar oud. Ik heb het afgelopen jaar de opleiding MSc International Development Studies afgerond en ben momenteel werkzaam bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met het leren van nieuwe talen, het lezen van boeken en (indoor) tuinieren. Ook ben ik erg enthousiast over reizen. Ik vind het bijzonder om verschillende plaatsen en culturen te ontdekken, andere levenswijzen te zien en nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen heeft zijn eigen opgedane kennis en ervaringen en ik ben van mening dat wij door middel van dialoog veel van elkaar kunnen leren.

Dat is ook een van de redenen waarom ik een interesse ontwikkeld heb in social media als hedendaags informatie- en communicatiemiddel. Dit onderwerp ook dient als een rode draad in, onder andere, mijn scriptie, stage en eerdere nevenactiviteiten. Door de functie Commissaris PR te vervullen hoop ik middels HSFN studenten te kunnen inspireren, informeren en verbinden, en zo ook de Hindoe Dharma en cultuur aan hen over te brengen. Met mijn eerdere opgedane kennis en ervaring kijk ik ernaar uit om deze functie te vervullen en een bijdrage te leveren aan deze prachtige organisatie!